2016. december 31., szombat

Az én PISA felmérésem


A karácsonyi dömpinget a posta képtelen volt feldolgozni. A postások már meg sem próbálták kézbesíteni a csomagokat, csak értesítőket dobáltak, amerre csak jártak.

Így, a hozzám hasonló megannyi sorsüldözöttel együtt naponta álltam egyre fogyó türelemmel a végeláthatatlan sorokat a postahivatalban. 

 forrás:pixabay.com

Előttem kettővel két átlagosnak mondható fiatalember igyekezett átvenni a nem nevükre szóló küldeményt. A postahivatalnok kérdezte, hogy milyen hozzátartozó az illető, aki nem értve a kérdést visszakérdezett. A hivatalnok megismételte a kérdést, de a fiatalok csak néztek egymásra tanácstalanul.

A hátuk mögött sorban álló úr átfogalmazta a kérdést:

- Mi neked, akinek a leveléért jöttél?
- Az anyám-hangzott a bizonytalan válasz.
- Akkor írja azt oda, hogy a fia!- replikázott rá a postás az ablakocska mögül.

Nem volt más hátra, mint az a fránya aláírás, amit nem is tartott tovább egy percnél és elárulom, nem azért nem ment gyorsabban, mert meg kellett mutatni, egyáltalán hol is írjon alá, hanem a tollal állt haragos viszonyban a szóban forgó „nagyreményű” fiatal, aki a húszas évei elejét taposhatta.

Ez a rövid jelenet mindennél jobban érzékelteti, PISA felmérés értelmezés így, felelősség tologatása úgy, katasztrofális a helyzet Magyarországon.

Kérem, aki mást tapasztalt, vagy másképp gondolja, győzzön meg az ellenkezőjéről! Tényekkel.

Köszönöm olvasóimnak az egész éves figyelmet és szeretnék mindenkinek jó egészséget, eredményekben gazdag új esztendőt kívánni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése